June 10, 2015

KEVADEKSKURSIOON ROOSTALE

Sel kevadel oli meil plaan teha ekskursioon Osmussaarele. Valisime välja mereröövlipaketi, mis sisaldas reisi Osmussaarele, mängimist-söömist-seiklemist ja ööbimist Roostal. Kõik oli varakult broneeritud-makstud, kahjuks vedas ilm alt. Eelmisel päeval tõusis tuul ja rohkema kui 10m/s tuulega väikelaev Arabella välja ei sõida. Võimalus oli, et üritus jääb ära ja ma saame rahad tagasi. Et me ikkagi sõita saaks, pakuti meile kohalikku ringsõitu. Valisime viimase.
Esmaspäeva hommikul võtsime suuna Roostale, kus panime maha oma kompsud, saatsime oma bussi tagasi ja istusime järgmise bussi peale. Kõigepealt viis giid viis meid vaatama Vihterpalu mõne-aasta taguseid metsatulekahjude alasid. Need nägid ikka masendavad välja. Ei uskunudki, et nende lagendike asemel võis mets laiuda. Jalutasime rannas, vaatasime viikingite laevu ja mängisime vanaaegset pallimängu. Külastasime ka kohalikku looduskeskust, kus saime igasuguseid  asju vaadata, katsuda, lugeda ja sõime kaasavõetud lõunasuppi. Enne Roostale sõitu käisime veel Peraküla rannas, kus paljud said kavalate lainete poolt limpsida ja nagu piltidelt näha, siis sussid lausa lirtsuma. Vaatamata tugevale tuulele käisid julgemad ka Põõsaspea neemel linnuvaatlustornis.
Roostal saime lõpuks oma majadesse kolida. Ühes majas (eraldi tubades) magasid koos Kendra, Keidi, Emily, Anna-Bell, Iris, Lisette, Kaur, Karl, Reemo, Siim ja Gertten. Neljakohalises majas olid koos Triini, Laura Lii ja Gethel. Eraldi majas oli õpetaja ja võimalus erilised mürakarud oma tuppa võtta. Meile pakuti õhtusöögiks imehead pastat. Kella kümneks kogunesime peamaja juurde ja algas õhtune seiklusmäng. Aeg kadus märkamatult ja juba oligi käes öörahu aeg. Peale kella 23 keegi enam õues ei liikunud ja öö oli rahulik,. 
Järgmisel hommikul olid kõik rivis. Ilm oli imeilus. Enamus ronis seikluspargis ja mõni lausa mitu korda. Pärast kõhutäit ei jaksanud enam keegi midagi teha. Lesisime toolidel ja ootasime bussi. Vaatamata suurele väsimusele tundus, et kõik olid rahul ja kindel soov kahepäevasele ekskursioonile ka järgmisel aastal minna. 
Aitäh Teile kõigile meeldiva sõidu eest. 
Pilte ekskursioonist näed siit (Parool Roosta7)

No comments:

Post a Comment